Welkom bij Eefke Thuishulp
Waarmee kunnen wij u helpen?

Telefonisch contact

Een fijn en veilig gesprek

Huishoudelijke hulp

aanvragen

Huishoudelijke hulp in uw woonplaats
Kies uw woonplaats

Regio Eemland west

Regio Eemland

Regio Veluwe

Regio Veluwe noord

Regio Veluwe zuid

Regio Flevoland zuid

Regio Rivierengebied

Regio Lekstroom

088 234 00 10

Informatie Corona (COVID-19)

Bent u cliënt of medewerker? Graag attenderen wij u erop dat de communicatiestroom het meest efficiënt verloopt middels het cliënt portaal en middels de personeelsapp. Daarnaast houden we informatie ook up to date middels deze web-pagina.

Inloggen cliëntInloggen werknemer

Alle informatie over het coronavirus (COVID-19) m.b.t. de zorgverlening voor cliënten en medewerkers wordt ook op deze web-pagina gedeeld.

Eefke Thuishulp heeft het beste met haar cliënten en werknemers voor. Daarom nemen wij extra maatregelen voor uw gezondheid en die van uw huishoudelijke hulp.

Belangrijke mededeling voor cliënten:

Na landelijke maatregelen en onzekerheid door het Coronavirus merken we dat veel cliënten graag zien dat de hulp, met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften en de richtlijn van het RIVM, wordt voortgezet. We willen benadrukken dat de keus te allen tijde aan u zelf is. Wanneer u geen hulp wilt ontvangen zullen wij de dienst annuleren. We horen dat graag, wanneer mogelijk, 48 uur van te voren. Zo kunnen wij uw vaste of ingeplande huishoudelijke zorgverlener tijdig informeren.

Wanneer u de dienst niet heeft geannuleerd dan wordt u sowieso nog voordat de dienst start door uw huishoudelijke zorgverlener gebeld. Zij zal vragen of ze langs kan komen en nogmaals de veiligheidsvoorschriften telefonisch met u doornemen. Wanneer u op het laatst toch afziet van de hulp, dan zullen wij de dienst alsnog annuleren.

U heeft last van: hoesten en/of verkoudheid en/of koorts

Als u deze klachten heeft. Wilt u dit dan melden aan uw persoonlijke zorgconsulent van Eefke. Wij willen dit graag weten omdat wij onze huishoudelijke hulpen een veilige werkomgeving willen bieden. Uw zorgconsulent zal met u vervolgstappen overleggen.

Zodra de klachten zijn verdwenen horen we dat graag van u.

Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM. Het RIVM vraagt mensen met een verkoudheid, die hoesten of koorts hebben hun sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden.

U bent in contact geweest met een persoon die een bevestigde Corona-infectie heeft opgelopen.

Wilt u dit melden aan uw persoonlijke zorgconsulent van Eefke. Uw zorgconsulent zal met u vervolgstappen overleggen.

Twijfelt u over de situatie? Neem contact op met uw persoonlijke zorgconsulent.

Instructies voor medewerkers Eefke Thuishulp:

Als huishoudelijke hulp ben je onderdeel van de zorg. Zonder jouw hulp hebben hulpbehoevenden geen ondersteuning en geen schoon en leefbaar huis. Boven alles geldt de gezondheid van de cliënt en de gezondheid van jou, de huishoudelijke hulp. Daarom zijn de onderstaande instructie van kracht voor alle huishoudelijke hulpen van Eefke Thuishulp die volgens de richtlijnen van het RIVM mogen werken. We vragen je deze instructie uit te voeren totdat je nader bericht van ons ontvangt. Bedankt voor je inzet!

1. Bel voordat je van huis vertrekt naar je cliënt.

2. Je vraagt aan de cliënt of deze ziekteverschijnselen heeft zoals aangegeven door het RIVM (Koorts en/of verkouden). Wanneer dat niet het geval is ga je naar punt 3, neem anders contact op voor overleg.

3. Bespreek met de cliënt, voordat jij komt om hulp te verlenen, de volgende veiligheidsmaatregelen in acht kan nemen:

  • Je belt aan. Je zorgt vervolgens voor gepaste afstand (1,5 meter) De cliënt doet open en cliënt loopt weg alvorens je naar binnen gaat.
  • Gedurende de dienst houdt je 1,5 meter afstand.
  • Je hangt je jas op buiten bereik van andere jassen in de hal.
  • Gedurende jouw dienst was je minimaal drie keer je handen volgens het protocol in de Eefke App. De eerste keer bij aanvang van de dienst. De tweede keer: halverwege je dienst. De derde keer: aan het einde van de dienst.
  • Zorg ervoor dat je extra aandacht geeft aan alle deuren in het bijzonder de deurklinken, alle overige handgrepen in het huis zoals de grepen in de keuken en het sanitair.

Wat is het testbeleid en wanneer moet je thuisblijven?

  • Als je met één of meer symptomen passend bij COVID-19 hebt, doe je een zelftest.

Hoe moet ik handelen na een testuitslag?

Negatieve testuitslagJe mag gewoon blijven werken. Ook met milde klachten.
Positieve testuitslagJe blijft met klachten thuis in isolatie tot minimaal 5 dagen na de start van de symptomen (1) EN 48 uur koortsvrij (2) EN ten minste 24 uur symptoomvrij (3).
  • 1: Start symptomen = ook wel de eerste ziektedag. Indien deze niet bekend is kan de datum van de monsterafname genomen worden.
  • 2: Koortsvrij = temperatuur onder de 38 graden, zonder koortsremmende medicatie.
  • 3: Symptoomvrij van COVID-19 = een koorts, geen diarree, geen spierpijn, geen keelpijn, geen benauwdheid, geen neusverkoudheid. Symptomen zoals door patiënt en/of behandelaar herkenbaar bij hooikoorts, astma, chronische hoest om andere redenen vallen niet onder symptomen van COVID-19. Moeheid, reuk- of smaakverlies en postvirale hoest spelen geen rol bij de definitie van symptoomvrij. Deze klachten kunnen een paar dagen tot weken langer aanhouden, zoals bekend is bij andere virale verwekkers, zonder dat nog sprake is van besmettelijkheid.
https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/ https://lci.rivm.nl/lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/zorgmedewerkersinzetentestbeleid

Wat kunt u zelf doen

Zo voorkomen we met elkaar dat u of anderen het virus krijgen.

1. Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.

2. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.

3. Geen handen schudden.

4. Houd te allen tijde ruim afstand van anderen.

5. Beperk het contact met anderen.

6. Was uw handen regelmatig met zeep. Zie hieronder hoe u zorgvuldig uw handen kunt wassen.

Maak je handen nat

Pak vloeibare zeep

Wrijf je handpalmen tegen elkaar

Bovenkant en tussen de vingers

Binnenkant en tussen de vingers

Was met gesloten vingers

Reinig je duimen in je handpalmen

Vergeet je polsen niet

Spoel met water af

Droog je handen

Meer informatie

Voor meer informatie over het landelijke beleid verwijzen wij u naar de website van het RIVM.

www.rivm.nl

Wanneer het beleid en richtlijnen van het RIVM wijzigen dan zal Eefke dit ook toepassen en u via deze pagina en uw cliëntportaal op de hoogte houden.

Blijf ook het nieuws via internet, tv, radio en onze website volgen voor de laatste ontwikkelingen.